IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota влага 600 млн. долара в китайския Uber

Японската компания ще използва технологията си за свързване на превозни средства, за да разшири бизнеса на Didi

14:02 | 25.07.19 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Японският автомобилен производител Toyota ще инвестира 600 млн. долара в китайската компания за споделени пътувания Didi, като подпомага така разширяването на фирмата, която оперира на загуба, предава Bloomberg.

Toyota ще работи съвместно с Didi, за да предоставя услуги за отдаване на автомобили под наем и поддръжка. Японската компания ще използва технологията си за свързване на превозни средства, за да разшири бизнеса на Didi, се посочва в съобщение на двете групи. 



Toyota инвестира в компания, която премина през редица предизвикателства през миналата година. Мерки на китайското правителство нарушиха доставките на автомобили на Didi, а смъртта на двама пътници, които са използвали услугата, доведе до забраната на един от най-доходоносните бизнеси на фирмата, предава Bloomberg TV Bulgaria!

Някои инвеститори се съмняват, че компанията ще се върне към печалба. Въпреки това ръководството на китайската група планира разширяване на бизнеса в Латинска Америка, докато разглежда различни варианти за финансиране и автомобилна поддръжка.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още