IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota връща 1 милион хибрида в сервизите

Моделите Prius и C-HR са застрашени от избухването на пожар на борда

21:55 | 05.09.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Toyota обяви глобална сервизна акция за над 1 милион хибридни автомобила, които са застрашени от пожар, съобщава Automedia.bg.

Групата на рисковите модели на компанията се води от Prius, включително и plug-in версията на модела, както и бързо набиращият популярност кросоувър C-HR. При този модел става въпрос за хибридната версия, произвеждана от юни 2015 до 2018 година. 

Установено е, че изолацията на кабела, отиващ към основния електронен блок, е причината за поява на дим и дори  огън, като от компанията потвърждават за поне един такъв инцидент. 

Над половината от колите, включени в тази сервизна акция - 554 000, се намират в Япония, 192 000 са в САЩ, а останалите са в Европа и по другите континенти.

В края на миналия месец стана ясно, че Тoyota готви поредна трансформация в моделната си гама за Европа. От началото на 2019 г. моделът Auris ще се предлага под старото си име – Corolla.

Първото поколение на Auris с индекс Е150, което дели една платформа с Corolla, стъпи на пазара в Европа през 2006 г. През 2012 г. дебютира и втората генерация (E180), която в Япония, Австралия и още някои държави се предлагаше като Corolla, а в САЩ – като Scion iM. След ликвидирането на марката Scion моделът си върна името Corolla.

Още новини от сектора на автомобилите четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още