IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турска компания ще достави електрически автобуси за румънския град Бузъу

Превозните средства на TEMSA са изградени в завода ѝ в Адана и предлагат функция за бързо зареждане на батерията

13:45 | 16.02.21 г.
<p>
	<em>Снимка: TEMSA</em></p>

Снимка: TEMSA

След като реализира първите доставки на електрически автобуси за Швеция през последните няколко месеца, основаната през 1968 г. турска компания TEMSA укрепва позицията си на глобалния пазар чрез нова сделка, съобщава дружеството в прессъобщение. 

TEMSA успя да спечели обществена поръчка в Румъния за доставката на четири електрически автобуса Avenue Electron, проектирани и изградени в завода на компанията в Адана. Доставката включва и изграждането на две зарядни станции с мощност съответно от 150 киловата и 480 киловата.

Директорът „Продажби“ в TEMSA Хакан Коралп отбелязва, че компанията разработва технологии за електрически превозни средства от много години, като се очаква да постигне по-голям успех в бизнеса с партньори като Sabancı Holding и PPF Group.

„Продължаваме да работим за укрепване на позициите ни на външните пазари, особено в Европа, с помощта на нашите партньори и тяхната конкурентна сила на международните пазари. Електрификацията в момента е най-важната тема в света на транспорта", посочва Коралп.

Автобусите Avenue Electron, които ще обслужват улиците на румънския град Бузъу още през тази година, са представени за първи път на панаира на търговските превозни средства в Хановер, Германия, през 2018 г.

Дължината на превозните средства е 12 метра, като автобусите разполагат с 35 седящи места и могат да поберат до 85 пътници.

Мапините са снабдени и с функция за бързо зареждане на батерията, като пробегът с едно зареждане достига 230 километра. При 9-минутно зареждане превозното средство може да измине до 90 километра в градска среда.

Avenue Electron е оборудван и със системата за управление с един педал, който е свързан директно с батерията. Педалът позволява на автомобила да ускорява и забавя или дори да спира, когато водачите отдръпнат крак. Тази технология увеличава обхвата на превозното средство с до 15 процента и намалява разходите за поддръжка на спирачките.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още