IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber навлезе и в Израел

Услугата е достъпна основно в двата най-големи града на страната - Йерусалим и Тел Авив

09:19 | 06.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Логото на Uber Technologies до офиса на компанията в Париж. <em>Снимка: &nbsp;Nathan Laine/Bloomberg</em></p>

Логото на Uber Technologies до офиса на компанията в Париж. Снимка:  Nathan Laine/Bloomberg

Uber Technologies Inc съобщи, че стартира своята платформа за превоз на пътници в Израел, като се свързва с национална мрежа от лицензирани таксита, докато продължава да разширява дейността си в световен мащаб.

Хиляди таксиметрови шофьори - както независими, така и работещи за компании - вече са се присъединили към платформата, като услугата, която включва и споделено пътуване, е достъпна за пътниците основно в двата най-големи града на Израел - Йерусалим и Тел Авив, съобщи компанията, цитирана от Ройтерс. 

Uber, която оперира в повече от 70 държави и 10 хил. града в световен мащаб, ще се конкурира на местно ниво с услуги като Gett и Yango.

Предишен опит на Uber да оперира в Израел беше спрян от съда през 2017 г. Израелското министерство на транспорта, Съюзът на таксиметровите шофьори и конкурентна компания за превоз на пътници спечелиха съдебната забрана, след като се оплакаха, че американската компания използва шофьори, които нямат подходящи лицензи и застраховки.

„Искаме да използваме технологиите, за да превърнем таксиметровите услуги, работейки с други обществени транспортни услуги, в алтернатива на личния автомобил, каквато те могат да бъдат", заяви Гони Ной, генерален мениджър на Uber Израел.

Партньорството в Израел следва подобни сделки в Италия, Испания, Германия, Австрия, Турция, Южна Корея, Хонконг, както и в Ню Йорк и Сан Франциско. Компанията заяви, че иска до 2025 г. всяко такси да бъде достъпно в нейното приложение. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още