IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber праща милиони маски на шофьорите си

Първата поръчка за маски ще бъде разпределена на шофьори в Ню Йорк, градът на САЩ с най-голям брой инфекции на COVID-19

10:19 | 10.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: <span class="news-rsf-editor-byline"><span itemscope="" itemtype="http://schema.org/Person"><span itemprop="name">Peter Blumberg/Bloomberg</span></span></span></em></p>

Снимка:

Uber Technologies Inc заяви в четвъртък, че планира да изпрати милиони маски за лице на своите активни шофьори и служители за доставка на храна по целия свят, за да помогне за предотвратяване на разпространението на новия коронавирус.

Вицепрезидентът на компанията по безопасност и застраховки Гъс Фълднър заяви в публикация в блога на компанията, че Uber планира да изпрати близо половин милион маски за лице на американските шофьори, разположени в градовете, които са най-силно засегнати от епидемията от коронавирус.



Първоначалната поръчка за маски е изпълнявана от китайска компания, която обикновено произвежда електроника. Но Uber ще търси маски за лице от цял свят като дългосрочен ангажимент, заяви говорител на компанията.

Компанията поясни, че първата поръчка за предпазни средства ще бъде разпределена на шофьори в Ню Йорк, градът на САЩ с най-голям брой инфекции на COVID-19, респираторното заболяване, причинено от коронавирус.

„Поръчахме още десетки милиони маски и очакваме те да пристигнат в други градове и региони по света през следващите седмици“, се казва в блога на компанията и се добавя, че доставките са ограничени, тъй като нуждите на органите на здравеопазването са приоритет.

Търсенето на превози чрез споделено пътуване е замряло в повечето градове в САЩ, като повечето американци вече са под някаква форма на блокиране. Но Uber заяви, че наблюдава значително увеличение на доставките на храна от ресторанти по време на пандемията.

Uber заяви в четвъртък, че се снабдява с маските извън традиционната верига за доставки и дарява маски от медицински клас N95 за местните болници.

Правителството на САЩ препоръча американците да носят платнени покрития за лице на доброволна основа, за да помогнат за спиране на разпространението на коронавируса. COVID-19 зарази 1,4 милиона души и убил 85 000 души по целия свят. Смъртните случаи в САЩ надхвърлиха 15 700 в четвъртък, според данни на Ройтерс.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още