IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украинците изкупуват като топъл хляб "токсични" VW Golf

Местният офис на Volkswagen бе принуден да внесе втора партида коли от САЩ

19:10 | 05.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Volkswagen.ua</em></p>

Снимка: Volkswagen.ua

Избухналият през есента на 2015 г. Дизелгейт остави германският автомобилен концерн Volkswagen с хиляди непродадени автомобили с дизелови мотори в САЩ. Украинският офис на германския производител се възползва от ситуацията и вкара в страната партида коли, които бяха изкупени като топъл хляб, съобщава Autocentre.ua.

Дизеловият скандал принуди Volkswagen да спре продажбите в Щатите на версията на Golf с 2,0-литров TDI мотор. Но ако зад океана законодателството не позволява подобни коли да се използват, то в страните от бившия СССР гледат на нормите за токсичност с насмешка. Това позволи на украинското представителство на Volkswagen буквално да удари джакпота, предава Automedia.bg.

Компанията предложи на клиентите си комби Volkswagen Golf Sportwagen, произведено през 2015 г. (моделна година 2016) на доста атрактивна цена. Автомобилът с 2,0-литров дизел с мощност 150 к.с. и 6-степенна DSG-трансмисия се продава в две нива на оборудване.

Базовата версия - S, струва 17 990 долара (15 490 eвро, 30 295 лв.), като включва 16-цолови джанти, мултифункционален волан, предни седалки с електрически настройки, 8 въздушни възглавници, медийна система и още допълнителни опции. Топ-вариантът SEL  се предлага за 21 990 долара (18 940 евро, 37 035 лв.). В него влизат 18-цолови джанти, мултимедийна система Discover Media, изцяло кожен салон, панорамен покрив и спортни кресла. 

Преди да бъдат пуснати в продажба, автомобилите са били сертифицирани, за да отговарят на местните извиквания. Променени са оптиката, както и означенията на километража - от мили в километри, и на уредите - от градуси по Фаренхайт в Целзий. Двигателите на се пипани, тъй като отговарят на Евро-5. 

Първата партида от 1500 бройки е била изкупена буквално за часове и това е наложило вносителят да поръча още 500 коли. Те също са свършили за няколко часа, като някои от машините вече се предлагат на вторичния пазар на доста по-високи цени.  Местният офис на Volkswagen вече готви доставката по същата схема на друг модел  на марката от САЩ, като това ще стане през януари.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още