IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В случай на американски мита PSA ще предпочете Канада пред САЩ

Митата биха повлияли на това колко бързо и на каква цена ще се завърнем на американския пазар, твърди директорът за Америка Лари Доминик

10:55 | 18.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Френският производител на автомобили PSA обмисля в случай на нови американски наказателни мита за автомобили навлизане на пазара в Канада вместо в САЩ.

„Митата биха повлияли на това колко бързо и на каква цена ще се завърнем на американския пазар", заяви директорът на PSA за Северна Америка Лари Доминик, цитиран от DPA.

Същевременно той посочи, че в рамките на ново споразумение за свободна търговия Канада няма да налага мита върху автомобилите, произведени в Европа. Ето защо компанията възнамерява да предпочете Канада вместо САЩ за завръщането си в Северна Америка.

PSA с марките Peugeot, Citroën и Opel планираше завръщането си в САЩ до 2026 г. Производителят напусна американския пазар през 1991 г.

Но президентът на САЩ Доналд Тръмп наложи серия от наказателни мита през последните седмици, включително върху стоки от ЕС и Китай. Той дори наскоро заплаши с по-високи мита и европейските автомобили.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още