IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Турция ще се произвежда нова електрическа версия на Ford Transit

Освен следващата версия на микробуса съвместното предприятие на американския концерн ще сглобява и еднотонен търговски автомобил за Volkswagen

18:45 | 16.03.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Американският автомобилен концерн Ford Motor Co. обяви, че следващата версия на неговия микробус Transit, предназначен за европейския пазар ще се произвежда в Турция от 2023 г. и ще включва напълно електрически и хибридни варианти наред с версията с двигател с вътрешно горене, съобщава Ройтерс. 

Микробусите ще бъдат изградени от Ford Otosan, съвместното предприятие на американския производител в Турция.

Ford Otosan също ще произвежда и еднотонен търговски автомобил за Volkswagen AG като част от споразумението между Ford и германския концерн.

Пазарният дял на Ford в Европа достига 15%, като от 56 години е лидер на пазара на търговски микробуси във Великобритания.

Миналия месец компанията заяви, че планира да електрифицира своята гама леки автомобили, продавани на Стария континент.

По-строгите цели относно емисиите на въглероден диоксид в Европа и Китай са съпътствани от усъвършенстването на технологиите за производство на батерии за електрически превозни средства.

Нарастването на продажбите при електронната търговия на фона на пандемията от коронавирус подкрепя търсенето на търговски превозни средства.

Ford вярва, че може да спечели от търсенето на електрически микробуси от страна на компании за доставки и куриерски услуги, които са притиснати да ограничат въглеродните емисии.

През февруари американският производител заяви, че цялата му гама от търговски превозни средства ще предлага изцяло електрически или плъгин хибридни версии до 2024 г. Ford очаква електрическите търговски превозни средства да съставляват две трети от общите му продажби в Европа до 2030 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още