IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания забранява двигателите с вътрешно горене по-рано

Властите някои градове искат ограниченията да влязат още през 2030 г.

11:47 | 20.06.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Близо година, след като властите във Великобритания обявиха, че бензиновите и дизелови нови автомобили ще бъдат забранени от 2040 г., сега става ясно, че това може да стане много по-рано по-рано, съобщава агенция Reuters.

Според информациите кметът на Лондон - Садик Кан, е разговарял с колегите си от Оксфорд, Бристол, Брадфорд и Кардиф за въвеждане на забраната още от 2030 г.

В свое изявление Кан сподели, че ограниченията за продажба на нови автомобили с петролни горива ще повиши значително качеството на въздуха и здравето на хората.

Градоначалниците ще разговарят с държавния секретар по околната среда Майкъл Гов за предприемане на по-бързи действия по въпроса.

 

Освен това управниците ще се обърнат и към правителството с предложение за програма за обновяване на автопарка в страната.

Към момента не е ясно дали предложението за скъсяване на срока за въвеждане на мярката ще бъде прието, но се очаква, че в близкото бъдеще властите в страната ще въведат в изпълнение плана „Road to Zero”.

Той ще цели увеличаване на производството на автомобили с алтернативно задвижване и постепенно намаляване на тези с петролни горива.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:16 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още