IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Venom GT не успя да вземе титлата за най-бърз сериен автомобил

Моделът на Hennessey разви по-висока скорост от Bugatti Veyron, но направи опит само в едната посока на пистата

10:30 | 25.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Hennessey </em></p>

Снимка: Hennessey

От край време американската компания Hennessey прави опити да постигне по-висока скорост от Bugatti Veyron Super Sport. И накрая успя - моделът й Venom GT закова 435,31 км/час, но въпреки това не получи титлата "Най-бърз сериен автомобил".

През 2010 година, по време на изпитания на фирмената писта на Volkswagen Group до Волфсбург, Bugatti Veyron Super Sport постигна скорост от 431,072 км/час. И така получи званието "Най-бърз сериен автомобил", въпреки че серийните представители на модела имат ограничител на скоростта на 415 км/час.

Според информация от Hennessey, разпространена от британското издание Top Gear, Venom GT е успял да развие по-висока скорост - 435,31 км/час. Постижението е направено в присъствието на официални лица, но въпреки това няма да бъде отбелязано като рекорд.

Причината е, че правилникът на "Книгата за рекордни Гинес" изисква колата да направи два опита - по един във всяка посока, за да се сведе до минимум влиянието на фактори като посока на вятъра и наклон на трасето. Venom GT обаче е направил само един такъв опит.

Освен това Hennessey Venom GT, който представлява силно модифициран Lotus, е предвиден в серия от само 29 екземпляра, а произведените такива са едва 11. Според изискванията на организацията автомобилът трябва да бъде наличен в най-малко 30 екземпляра.

В Hennessey обаче са убедени, че Venom GT е по-бърз от Bugatti Veyron Super Sport, като твърдят, че колата им може да развие дори 450 км/час. Убедени са също така, че Venom GT ще покаже най-добро време на пистата на Top Gear.

Рекордьорът без титла Hennessey Venom GT разчита на 7,0-литров двигател с 2 турбини и обща мощност от 1244 к.с. При Bugatti Veyron Super Sport двигателят е 8,0-литров с четири турбини и развива 1200 к.с.

Още снимки вижте в Automedia.bg
 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още