IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen е близо до споразумение с американските власти за Дизелгейт

Успешната сделка е от ключово значение за германския концерн за възстановяването на бизнеса му в САЩ

16:37 | 07.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Volkswagen и правосъдното министерство на САЩ почти са стигнали до споразумение за решаването на гражданските и наказателни дела срещу германския автомобилопроизводител заради скандала с манипулираните вредни емисии на дизеловите автомобили, съобщава CNBC.

Компанията успя да получи одобрението на американската Агенция за защита на околната среда да ремонтира около 70 хил. автомобила. „Дизелгейт“ обаче й струва милиарди долари и загуба на репутация, отбелязва изданието. Само в САЩ разходите около скандала може да достигнат 20 млрд. долара заедно с ремонтите на автомобилите и 17,5 млрд. долара, които групата се съгласи да плати на собственици на автомобили с манипулирани двигатели.

Успешно споразумение в САЩ от решаващо значение за германския концерн за възстановяването на бизнеса му в страната – ключов момент от плановете му за растеж в дългосрочен план.

Споразумението с американските власти може да струва на компанията около 4 млрд. долара и може да бъде обявено най-рано следващата седмица, съобщават за Ройтерс запознати източници, пожелали анонимност.

Volkswagen ще трябва да се съгласи и на независим външен контрол, за да се гарантира, че изпълнява изискванията на американското екологично законодателство.

Говорител на компанията в Германия засега отказва коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още