IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen е заплашен от ново разследване по случая с вредните емисии

Според Bloomberg прокуратурата разследва как концернът е информирал акционерите за скандала с манипулациите

17:16 | 20.06.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германската прокуратура разследва как автомобилният концерн Volkswagen е информирал акционерите за скандала с манипулациите на данните за вредните емисии, съобщава Bloomberg, позовавайки се на свои анонимни източници.

Агенцията посочва, че това има потенциала да увеличи още повече проблемите на най-големия производител на коли в Европа.

Разследването се фокусира върху евентуални пазарни манипулации в зората на кризата, която избухна през септември миналата година, казват източниците, пожелали анонимност, защото разследването все още не е публично оповестено.

Германският концерн е изправен пред стотици съдебни дела в Европа и САЩ, след като миналата година призна, че е манипулирал резултатите от тестовете за вредните емисии при над 11 милиона автомобила по света.

Компанията е заделила 16,2 милиарда евро за съдебни и други разходи, свързани със случая. Прокуратурата разглежда твърдения, че 17 лица са замесени в манипулациите.

Германската агенция за финансов надзор разследва дали Volkswagen се е съобразявал с правилата, когато концернът е признал за манипулациите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
Бе ти си верно по кух и от ника си...каква Лада бе , шарен ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 7 години
точно така и за това Лада не продават в сащ :):) щото ще ги прецакат, нали ? :):)баце ти си еденица за глупoст, като няма по високи стойности от 1 мише ... само страхо е *** на 2 мишета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
ing5rov
преди 7 години
"Германската агенция за финансов надзор разследва дали Volkswagen се е съобразявал с правилата, когато концернът е признал за манипулациите."*** мазохизма...тея няма да мирясат , и харакири да му направят на концерна пак няма да угодят на америка. Американската агенция за финансов надзор сигур тъй разследва Форд или Мотърса...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още