Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Volkswagen и Daimler се съгласиха да платят за модификации в дизеловите им коли

Концерните ще отделят по 3 хил. евро за модифициране на всеки по-стар дизелов автомобил

Volkswagen и Daimler се съгласиха да платят за модификации в дизеловите им коли

Снимка: Ройтерс

Германските концерни Volkswagen и Daimler се съгласиха да отделят по 3 хил. евро на автомобил, за да помогнат за редуцирането на вредните емисии от дизеловите двигатели, съобщава Ройтерс.

На фона на сключеното споразумение между германския министър на транспорта Андреас Шойер и ръководството на двете компании за ограничаване на замърсяващите частици, съдът реши, че още още два големи града в страната, Кьолн и Бон, ще се присъединят към забраната за използване на по-стари дизелови автомобили. 

Още по темата

Volkswagen и Daimler са готови да предложат хардуерни подобрения при въпросните коли за своя сметка, сподели Шойер, като добави, че техният конкурент BMW все още отказва да последва техния пример.

Правителството принуждава автомобилните концерни да поемат по-голяма част от тежестта при модифицирането на автомобилите, за да се подобри качеството на въздуха в големите градове.

Новите тестови регулации, които се наложиха в Европа относно отделянето на вреди емисии от автомобилите оказаха негативно влияние върху печалбата на VW, която се е свила с цели 18,6% през третото тримесечие на годината. 

Германският производител, който притежава марките Audi, Porsche, Skoda и Seat, отбелязва спад на оперативната печалба без еднократните ефекти от 4,3 млрд. евро до 3,5 млрд. евро на годишна база. Това все пак е над очакванията за печалба от 3,2 млрд. евро.

Компанията запази годишните си прогнози, според които резултатите „умерено ще задминат данните за миналата година“, а приходите от продажби ще нараснат с 5%.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Volvo зарадва със силен скок на печалбата за първото тримесечие