IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen инвестира над 1 млрд. долара в нов завод в Полша

В завода, в който ще се произвеждат лекотоварните модели Crafter, ще работят над 2300 служители

13:54 | 18.03.14 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Volkswagen инвестира над 1 млрд. долара в нов завод в Полша

Най-големият европейски автомобилен производител Volkswagen предвижда да инвестира близо 3,4 млрд. злоти (1,1 млрд. долара) в изграждането на нов завод в полския град Вжешня, обяви компанията днес, цитирана от Ройтерс.

В завода, в който ще се произвеждат лекотоварните модели Crafter, ще работят над 2300 служители. Очаква се производството да започне в края на 2016 г. след приключване на строителството на завода, което пък трябва да започне в края на тази година.

Производството на модела в Полша ще даде възможност на германската група, която вече произвежда моделите Caddy и T5 в близост до Познан, да свие значително производствените си разходи. 

Разходите за труд в производствения сектор в Полша възлизат на 6,65 евро на час на работник за 2012 г., което е около една шеста от еквивалента от 36,98 евро в Германия, сочат данни на базирания в Кьолн икономически институт IW.

От 2005 г. Volkswagen произвежда сегашното поколение модели Crafter в Германия по споразумение за сътрудничество с конкурента Daimler, но сътрудничеството изглежда приключва.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още