IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen излезе с решение за 3,0-литровия дизел V6

Германците се надяват да постигнат споразумение с правителството на САЩ

14:36 | 11.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Porsche</em></p>

Снимка: Porsche

Германският автомобилен производител Volkswagen е готов да предложи решение на проблема с хилядите автомобили, оборудвани с 3,0-литров дизелов V6 мотор, за който бе доказано, че не отговаря на нормите за вредни емисии. Агрегатът стана част от скандала, наречен „Дизелгейт”.

Агенция Bloomberg твърди, че германският производител смята да разреши въпроса с продадените в САЩ такива автомобили, като обнови софтуера им и замени катализатора. По този начин във Volkswagen се надяват, че ще успеят да избегнат обратното изкупуване на машини с такъв мотор в Щатите.

През миналия месец концернът постигна предварително споразумение с правителството на САЩ да изкупи обратно 482 000 автомобила, оборудвани с 2,0-литров дизелов мотор, за който също бе доказано, че е манипулиран с цел сваляне нивата на вредни емисии. Сделката включва и изплащане на обезщетения на собствениците на автомобили с този агрегат.

Планът на VW относно ремонта на колите с 3,0-литров дизел обаче все още не е приет от правителството на САЩ. Според Bloomberg в момента се водят преговори относно техническите детайли по ремонта и се извършват тестове на новия софтуер.

Акцията ще засегне 85 000 автомобила с такъв мотор, като те са от моделите Audi A6, A7, A8, Q5, Q7, Porsche Cayenne (на снимката) и Volkswagen Touareg.

Крайният срок, в който германците трябва да дадат окончателен отговор за решенията си по скандала „Дизелгейт”, е 21 юни.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:15 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още