IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen може да съкрати персонал чрез схеми за ранно пенсиониране

Висшето ръководство и синдикалните лидери във VW провеждат тежки преговори за бъдещите стратегии и съкращаване на разходите

09:20 | 12.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германският автомобилен концерн Volkswagen може да съкрати до 2 500 работни места годишно в рамките на 10 години чрез схеми за ранно пенсиониране на служителите. Това съобщи германският бизнес всекидневник Handelsblatt, позовавайки се на Бернд Остерло, председател на влиятелния синдикател съвет в компанията.

Висшето ръководство и синдикалните лидери във VW провеждат тежки преговори за бъдещите стратегии и съкращаване на разходите, пред които е изправен концернът, посочва Остерло, цитиран от Ройтерс.

Членовете на синдикалния съвет, които заемат около около половината места в Надзорния съвет, се стремят да избегнат внезапни съкращения в най-голямата европейска компания производител на автомобили и вместо това подкрепят доброволни стъпки за намаляване на персонала чрез по-ранно пенсиониране. 

Работните места във VW са сигурни“, казва Остерло.

Концернът, който е изправен пред последиците от скандала с манипулираните вредни емисии, ще трябва да назначи нови хора в екипа за софтуерни решения и мобилни услуги, допълва той, без обаче да дава подробности. 

Всичко по темата тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още