IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen не може да намери достатъчно квалифицирани инженери

Компанията изпитва недостиг на специалисти, работещи с новите екостандарти

23:08 | 03.08.18 г. 3
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията Volkswagen изпитва недостиг на квалифицирани инженери, което ще доведе до проблеми със сертификацията на двигателите на марката по новия стандарт WLTP, влизащ в сила на 1 септември.

Пред Automotive News Europe шефът на компанията Херберт Дийс заяви, че този проблем ще доведе до забавянето на производството на някои модели. Факт е, че Volkswagen се раздели с голям брой от опитните си инженери след избухването на скандала с манипулираните дизелови двигатели от 2015 г. и още не може да им намери квалифицирани заместници.

„Загубихме много експерти в тази област, а и самата сертификация на двигателите стана още по-сложна. Регулаторните ограни станаха по-умни и гледат по различен начин на тестовете за вредни емисии, на които се подлагат автомобилите. Сега тях ги интересува дори какви гуми се слагат, както и дали работи климатикът по време на изпитанията”, коментира Дийс.

Новите правила, регулиращи максималния разход на гориво и нивата на вредните емисии СО2, влизат в сила на 1 септември. Цикълът WLTP заменя остарелия NEDC, като е доста по-строг. Основната промяна при него е увеличаването на километрите, които трябва да измине автомобилът по време тестове, като нараства броя на ускоренията и се намалява времето за спиране.

Още новини от света на автомобилите четете в Automedia.bg. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:46 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 0
bgMan
преди 5 години
...и от Близкия изток.Онези тъмните и брадати инженери. Толкова са добри че могат да правят различни видове ракети и боеприпаси от всякакви *** и неща, които хората изхвърлят. Инженери мечта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 1
george353
преди 5 години
Няма проблем, да взимат инженерите от Африка и са готови.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още