IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen обмисля изграждането на кабрио версия на своя ID.3

Германската марка се допита до своите последователи в Twitter и LinkedIn

17:28 | 01.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Изображение от клип на Volkswagen AG, споделен в YouTube</em></p>

Снимка: Изображение от клип на Volkswagen AG, споделен в YouTube

Германският автомобилен концерн Volkswagen Group обмисля да създаде конвертируема версия на своя електрически хечбек ID.3, като компанията е пуснала допитване до потребителите в социалните медии, съобщава Automotive News Europe. 

Изпълнителният директор на групата Херберт Дийс се обърна в Twitter и LinkedIn към последователите на концерна, за да ги попита какво мислят за електрически кабриолет, докато шефът на едноименната марка Ралф Брандщетер написа в LinkedIn, че конвертируемият вариант на ID.3 „може да осигури изцяло ново, необикновено усещане за свобода“.

Брандщетер добави, че концепцията е „много примамлива идея" и че производителят на автомобили обмисля варианти за изграждането на версията.

Volkswagen пусна в продажба своя ID.3 през 2020 г. в Европа. След това марката добави и кросоувъра ID.4, първият глобален електрически модел от серията, с фокус върху пазарите в САЩ и Китай. Очаква се ID.4 да стане най-продаваният автомобил от ID серията.

Компанията очаква пазарната реализация на кросоувъра ID.4 да ѝ донесе допълнително 150 000 продадени превозни средства и така Volkswagen да постигне целта от 600 000 електрически автомобила, продадени през 2021 г. Ако успее да постигне това, Volkswagen ще подобри броя на доставките на Tesla за 2020 г – около 500 000 броя.

Концернът представи рисунка на евентуалния дизайн на кабриолета, които показват превозни средство с две врати и малък багажник. Дизайнът напомня за малкия кабриолет T-Roc, единственият кабриолет на Volkswagen в момента.

През 2016 г. компанията прекрати продажбите на своята дългогодишна серия Golf, а три години по-късно спря и тези на Beetle Cabriolet.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още