IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen отвръща на Tesla със онлайн актуализация на софтуера в ID.3

Актуализацията ID.Software2.3 е разделена на две "софтуерни кампании", посочват от концерна

14:06 | 06.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg</em></p>

Снимка: Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg

Германският автомобилен концерн Volkswagen AG официално стартира безжична онлайн актуализация чрез план за мобилни данни за своя електрически автомобил ID.3 в опит да се конкурира по-успешно с американския лидер в сегмента на електрическите превозни средства Tesla Inc., съобщава Automobile News Europe.

От този месец собствениците на ID.3, които са част от т.нар. First Movers Club, ще получат най-новата версия на ID.Software2.3.

VW заяви, че планира да актуализира софтуера в своите автомобили на всеки три месеца.

Текущата актуализация включва корекции и подобрения на функциите на ID Light, оптимизирано разпознаване на околната среда и динамично управление на дългите светлини, надстройки на информационно-развлекателната система и допълнителни подобрения на производителността и стабилността. 

Актуализацията ID.Software2.3 е разделена на две "софтуерни кампании", споделя говорител на VW.

Инсталирането на първата кампания отнема около 45 минути, докато втората следва скоро след това и отнема около 150 минути.

ID Light вече подпомага визуално шофьорите, когато използват системи за подпомагане на водача, и помага на потребителите да шофират по-ефективно, като ги съветва кога да свалят крака си от педала, докато преминават през светофар или пътен знак.

Допълнителните функции на ID Light, свързани с надстройката, включват установяване на контакт с волана, адаптивен круиз контрол и др.

Актуализацията на софтуера също така оптимизира процеса на оценка на околната среда и усъвършенстваното управление на дългите светлини за Dynamic Light Assist на автомобилния производител. Превозни средства, оборудвани с усъвършенствана система за контрол на дългите светлини Dynamic Light Assist, която вече разпознава по-точно другите участниците в движението.

Надстройката ID.Software2.3 обновява информационно-развлекателната система с преработени цифрови бутони, персонализирани шрифтове и оптимизирана подредба на функционалните менюта, предназначени да подобрят четливостта и използваемостта на системата.

Надстройките се изтеглят директно към компютрите на превозните средства с марка ID, известни като In Car Application Server (ICAS), съставени от два централни високопроизводителни компютъра, които стоят в основата на архитектурата на модулната матрица за електрическо задвижване (MEB).

Това опростява обмена на данни и функции между системите в автомобила.

First Movers Club се състои от клиенти, закупили ID.3. Страницата на групата във Facebook вече има около 3300 членове. От компанията посочват, че тази надстройка ще бъде последвана от подобна актуализация и за ID.4 и ID.4 GTX.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още