IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen подготвя конкурент на BMW 5-Series

Моделът може да използва платформата на Audi A6

17:38 | 09.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Новият Passat. Снимка: Volkswagen </em></p>

Новият Passat. Снимка: Volkswagen

Volkswagen планира да пусне нов модел от премиум класа, който да заеме място между Passat и Phaeton в гамата на марката. Подобен автомобил ще се конкурира с BMW 5-Series, съобщава Auto Bild, като се позовава на свои източници.

Освен на традиционно силния за марката пазар в Европа, новият автомобил ще бъде насочен и към Северна Америка и Китай. Най-вероятно моделът ще използва архитектурата на версията на Passat за Щатите, която ще започне да се произвежда през 2017 г. в завода в Чатануга.

Не е изключено обаче новият Volkswagen от премиум класа да бъде изграден на базата на Audi A6. Компанията от известно време предвижда да пусне на пазара в Китай именно подобен автомобил с удължена база. Той ще бъде на платформата на по-дългата версия на A6, която се продава в най-многолюдната държава, а производството му ще стартира догодина.

Що се касае до версията за САЩ, тя ще се предлага и с 6-цилиндрови мотори. Един от тях ще бъде разработваният в момента от Volkswagen турбо-агрегат с мощност между 340 и 450 к.с. Той трябва да замени сегашния атмосферен V6.

Освен това сред двигателите ще бъдат включени 2.0-литрови бензинови и дизелови турбо-агрегати, а също така и и 3.0-литровият бензинов V6 TFSI. Топ версиите на модела ще бъдат оборудвани със системата 4Motion.

Очаква се конкурентът на BMW 5-Series да се предлага не само като седан, но и като комби и лифтбек. Предполагаемата цена на базовата версия е около 37 500 евро.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още