IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen поглежда към нов автомобилен производител

Германците преговарят за придобиването на китайската JAC Motors

12:36 | 12.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Volkswagen поглежда към нов автомобилен производител

След като през последните години свикнахме китайски компании да изкупуват закъсали автомобилни производители, сега напът е да се случи нещо различно. Германският концерн VW Group води преговори за придобиване на акциите на китайската фирма JAC Motors, съобщава агенция Ройтерс, като се позовава на хора, занимаващи се с подготовката а сделката.

Всъщност JAC и Volkswagen си сътрудничат от доста време. През 2016 г. двете компании подписаха договор за съвместна работа, а година по-късно създадоха и общо предприятие на територията на Китай. В него се произвеждат евтини електромобили под марката SOL. При това партньорите обявиха, че през 2020 г. ще пуснат на пазара нов модел на същия бранд, която ще се произвежда на модулната платформа MEB на концерна VW Group.

Доскоро подобна сделка не беше възможна, тъй като правителството на Китай не позволяваше чужди компании да участват с повече от 50% в съвместни предприятие с местни производители. Тази забрана обаче падна и сега няма пречки за евентуалното закупуване на JAC от страна на VW Group. 

Подробности вижте в продължението на материала в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още