IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen „погребва” New Beetle

Няма да има ново възраждане на легендарния модел

11:48 | 14.03.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

През 1997 г. Volkswagen реши да шокира автомобилния свят, като обяви, че завръща легендарния модел Beetle, чиято оригинална версия започва да се произвежда още преди Втората световна война. В началото на 2018 г. обаче германците вече са на мнение, че този моделът е напълно изчерпан и трябва да отиде в историята.

Изданието Autoevolution цитира ръководителя на отдела за изследвания и разработки на концерна – Франк Уелш, според когото във Volkswagen са решили да сложат точка в историята на един от най-популярните автомобили за всички времена.

„Две или три генерации са напълно достатъчни. Няма как пет пъти да създаваш един модел и всеки път пак да го наричаш „нов Beetle”, аргументира се топ инженерът на германския производител.

Любопитното е, че преди само преди 2 години компанията обяви, че няма намерение да се разделя с модела. Тогава шефът на Volkswagen Хербет Дийс заяви, че при смяната на поколенията New Beetle ще може да се произвежда на платформата със задно предаване MEB, която е направена за електромобили.

„Това няма да донесе нищо положително и не виждаме смисъл в електрически Beetle със задно предаване, още повече че подготвяме пускането на пазара на автентичен електрически миниван I.D. Buzz.”, обясни Уелш. 

Краят на New Beetle се дължи най-вече на слабите му продажби. През януари техният брой в САЩ е 1112 единици, още 1193 са продадени в Европа. За цялата 2017 г. марката е продала малко над 15 000 бройки в Щатите. За сравнение, новият компактен кросоувър в VW T-Roc само през януари в Европа записа близо 8000 продажби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
Ivel
преди 6 години
В началото на 2018 г. обаче германците вече са на мнение, че този моделът е напълно изчерпан и трябва да отиде в историята.---по някога Ви чета трудно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още