IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen потвърди, че няма да продава Lamborghini въпреки слуховете

Концернът опроверга твърдението, че Quantum му е предложила 7,5 млрд. долара за покупката на марката спортни автомобили

20:45 | 25.05.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Германската автомобилна група Volkswagen AG потвърди плановете си да запази собствеността върху марката спортни автомобили Lamborghini, след като стана ясно, че концернът е получил предложение за продажба на бранда срещу 7,5 млрд. евро, съобщава Bloomberg. 

Говорител на Volkswagen заяви, че няма промяна в позицията на групата за запазване на марката Lamborghini в портфолиото на най-големия автомобилен производител в Европа и втори в света по пазарен дял. Autocar съобщи по-рано във вторник, че компанията е получила предложение от Quantum Group AG, който е сформирал консорциум с инвестиционната компания Centricus Asset Management за закупуването на Lamborghini.

През ноември VW сигнализира, че се подготвя да осъществи първично публично предлагане (IPO) на Lamborghini и италианската марка мотоциклети Ducati, но обяви месец по-късно, че плановете се замразяват.

Lamborghini е собственост на групата VW чрез дъщерното ѝ дружество Audi. Говорител на Audi също заяви, че марката спортни автомобили не се продава.

Брандът планира да инвестира 1,5 млрд. долара за производството на изцяло хибридно продуктово портфолио, което да бъде готово до 2024 г., като първият ѝ напълно електрически модел ще се появи едва след 2025 г.

Lamborghini и други играчи на пазара на суперавтомобили, включително Ferrari NV, Aston Martin Lagonda и McLaren, продължават да търсят начини да електрифицират своите автомобили като запазят тяхната производителност и мощност. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още