IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen преразглежда плановете си заради новите правила за въглеродни емисии

Германският производител планира да увеличи дела на електрическите автомобили в гамата си

20:33 | 18.12.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германският производител Volkswagen Group планира да увеличи дела на електрическите автомобили в гамата си, за да посрещне по-строгите наредби на ЕС за емисиите от въглероден диоксид, заяви днес главният изпълнителен директор на компанията Херберт Дис, цитиран от ДПА.

Volkswagen ще увеличи дела на електрическите автомобили до над 40 процента до 2030 година.

"Това означава, че планираната програма за преструктуриране, която се изисква за това превключване на системата, е недостатъчна", каза Дис от централата на Volkswagen във Волфсбург.

Председателят на съвета на работниците в германската автомобилна компания Бернд Остерлох изтъкна, че новите цели, поставени от ЕС, които Брюксел обяви късно вечерта в понеделник, представляват "огромен товар и предизвикателство" за работниците и призова за правителствена помощ.

Синдикатите предупредиха, че преминаването към електрическите автомобили, които имат по-малко части, ще доведе до съкращаване на работни места - което Volkswagen иска да избегне.

ЕС постигна споразумение в понеделник да съкрати емисиите от въглероден диоксид от новите автомобили с 37,5 процента до 2030 година.

Мнозина в германския автомобилен сектор смятат тази цел за нереалистична.

Volkswagen вече е предприел съкращения на емисиите от въглероден диоксид с 30 процента до 2030 година, заяви Дис. Той планира да постигне тази цел с преминаване към електрически автомобили, за което са отпуснати 30 милиарда евро (34 милиарда долара) за следващите 5 години.

Сегашните планове за производството на електрически автомобили трябва да бъдат преразгледани, а новият план да бъде представен през есента на следващата година, добави Дис.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още