IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen продава Ducati на Harley-Davidson

Сделката се оценява на 1,5 млрд. евро

15:34 | 22.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка:&nbsp;Volkswagen</p>

Снимка: Volkswagen

Готвената от германския концерн Volkswagen продажба на компанията за производство на мотоциклети Ducati е напът да стане факт, съобщава Ройтерс, според чиято информация германският производител е получил оферта от амерканската фирма Harley-Davidson.

Очаква се в началото на следващия месец ръководството на Volkswagen Group да обсъди евентуалната сделка. Тя се оценява на 1,5 млрд. евро, които Harley-Davidson ще плати, за за стане собственик на Ducati. Американците вече са наели финансов консултант, който да им помогне за сделката. Това е компанията Goldman Sachs.

По неофициални данни от покупка на Ducati се интересуват още няколко фирми. Една от тях е най-големият индийски производител на мотоциклети, мотопеди, мото рикши и други подобни превозни средства Bajaj Auto. Това е третата по големина компания в света в този отрасъл, като притежава 47% от холандския производител на мотоциклети KTM.

За намеренията на Volkswagen да се раздели с Ducati стана ясно още през април. Получените средства от продажбата на производителя на мотоциклети ще бъдат насочени към ликвидиране на последствията от скандала с манипулираните дизелови двигатели на германския производител.

Компанията Ducati бе купена от Audi през 2012 г., като германците платиха 860 млн. евро. Според анализатори в момента италианската фирма струва около 1,5 млрд. евро.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още