IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen продължава да властва на пазара в Германия

Golf остава най-продаваната автомобилна марка в страната

22:38 | 08.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Превозните средства на най-големия автомобилен концерн в света по пазарен дял Volkswagen Group AG отново са най-продаваните автомобили в Германия, докато производители като Mercedes-Benz и BMW печелят допълнителен пазарен дял за периода януари-септември, съобщава сайтът Car Sales Statistics.

Марката Volkswagen Golf остава най-продаваният модел в пределите на германския пазар. 

Новите регистрации на пътнически превозни средства в Германия от януари до септември 2020 г. се свиват с 25% до малко над 2 милиона автомобила. Volkswagen остана най-големият автомобилен производител в Германия, докато Mercedes-Benz и BMW разширяват своя пазарен дял. Opel е най-слабо представящата се голяма автомобилна марка в Германия досега през 2020 г., докато Tesla е единственият концерн, регистрирал увеличение на продажбите.

Германският пазар на нови автомобили се свива с 25,5% през първите девет месеца на 2020 г. до едва 2 041 831 автомобила, което е с близо 700 000 по-малко, отколкото през същия период на 2019 г.

Въпреки че продажбите се увеличават с 8,4% през миналия месец, септември е единственият месец тази година с продажби, които значително надвишават тези от миналата година.

автомобили автомобили

Регистрации на нови автомобили в Германия, KBA

Volkswagen лесно запази позицията си на най-големия автомобилен производител в Германия през първите девет месеца на 2020 г. Въпреки това пазарният дял на концерна се сви до 18%.

Mercedes увеличи своя дял на германския пазар на нови автомобили до малко над 10%, докато BMW се изкачва с две позиции нагоря спрямо миналата година.

Марките Audi и Ford се смъкват с по една позиция, като продажбите им бяха под средното ниво за пазара. Продажбите на Ford в Германия намаляват с една трета. Opel беше най-слабо представящата се голяма марка автомобили досега през 2020 г. в Германия, при която продажбите намаляват с 46%.

Марките от групата на VW Skoda и Seat остават двата най-добри вносители на автомобили в Германия. В същото време продажбите на Renault се свиват с най-малко от всички компании от челната десетка - само с 15,1%.

Hyundai запази десетото си място въпреки слабите продажби.

Tesla е единствената марка, която регистрира ръст на продажбите в Германия за първите девет месеца на годината. Въпреки че продажбите на американския концерн нарастват с една четвърт, той се изкачва само с три позиции нагоре.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още