Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Volkswagen “размрази” поръчките на e-Up след дълга пауза

Новите малки електромобили ще се предлагат в Германия при цена от около 17 хил. евро с приспаднати субсидии

Volkswagen “размрази” поръчките на e-Up след дълга пауза

Снимка: Bloomberg L.P.

Германската автомобилна марка Volkswagen ще върне на пазара малките елкетромобили e-Up, след като компанията замрази поръчките през 2020 г. заради дългите срокове за доставка и проблемите около финансирането, съобщава Automobilwoche.

Според наличната информация автомобилните дилъри вече изготвят списъци с желаещите да се сдобият с това превозно средство. 

Още по темата

От Nextmove, компания за отдаване на електрически коли под наем, съобщават, че версията Style Plus на e-Up ще се завърне на пазара с каталожна цена от около 26 500 евро и с пробег от 250 километра с едно зареждане на батерията.

С наличните данъчни облекчения и стимули в Германия крайната цена за потребителите ще бъде около 17 хил. евро.

През 2020 г. Volkswagen спря да приема поръчки за e-Up заради рязкото увеличаване на търсенето на модела в резултат на големите стимули за покупка. От една страна, e-Up не е проектиран за производство в големи количества, от друга страна. продажбата на превозното средство вероятно не е била много изгодна поради участието на производителя в потребителските стимули в размер на 3000 евро.

Според марката именно липсата на яснота около държавните субсидии и тяхната продължителност е изиграла роля при замразяването на поръчките.

Тъй като сроковете за доставка за e-Up нараснаха до 16 месеца през 2020 г., не беше ясно дали клиентите, чиито превозни средства няма да бъдат доставени преди 2022 г., все още ще могат да се възползват от бонуса при покупка. Според актуалните данни субсидиите са удължени поне до края на текущата година.

Според сайта MobiFlip обаче Volkswagen залага на e-Up, който ще запълни празнината в сегмента на малките електромобили, тъй като пазарната реализация на ID.2 вероятно ще се забави до 2025 г.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Rivian освободи оперативния си директор заради структурни промени в ръководството