IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen “размрази” поръчките на e-Up след дълга пауза

Новите малки електромобили ще се предлагат в Германия при цена от около 17 хил. евро с приспаднати субсидии

20:44 | 17.01.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Германската автомобилна марка Volkswagen ще върне на пазара малките елкетромобили e-Up, след като компанията замрази поръчките през 2020 г. заради дългите срокове за доставка и проблемите около финансирането, съобщава Automobilwoche.

Според наличната информация автомобилните дилъри вече изготвят списъци с желаещите да се сдобият с това превозно средство. 

От Nextmove, компания за отдаване на електрически коли под наем, съобщават, че версията Style Plus на e-Up ще се завърне на пазара с каталожна цена от около 26 500 евро и с пробег от 250 километра с едно зареждане на батерията.

С наличните данъчни облекчения и стимули в Германия крайната цена за потребителите ще бъде около 17 хил. евро.

През 2020 г. Volkswagen спря да приема поръчки за e-Up заради рязкото увеличаване на търсенето на модела в резултат на големите стимули за покупка. От една страна, e-Up не е проектиран за производство в големи количества, от друга страна. продажбата на превозното средство вероятно не е била много изгодна поради участието на производителя в потребителските стимули в размер на 3000 евро.

Според марката именно липсата на яснота около държавните субсидии и тяхната продължителност е изиграла роля при замразяването на поръчките.

Тъй като сроковете за доставка за e-Up нараснаха до 16 месеца през 2020 г., не беше ясно дали клиентите, чиито превозни средства няма да бъдат доставени преди 2022 г., все още ще могат да се възползват от бонуса при покупка. Според актуалните данни субсидиите са удължени поне до края на текущата година.

Според сайта MobiFlip обаче Volkswagen залага на e-Up, който ще запълни празнината в сегмента на малките електромобили, тъй като пазарната реализация на ID.2 вероятно ще се забави до 2025 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още