IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen се готви за производството на до 50 млн. електромобила

Целта е дългосрочна, уточняват от компанията

09:13 | 13.11.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германският автомобилен концерн Volkswagen може да създаде до 50 млн. електромобила в рамките на своята нова платформа за електрически превозни средства и иска да разшири производството си в САЩ, коментира главният изпълнителен директор на компанията Херберт Дийс пред Automotive News.

"Създадохме завода ни в Чатануга с идеята винаги да можем да я разширим“, коментира Дийс през изданието. По думите му заводът все още е твърде малък и компанията обмисля различни възможности, включително да е за електромобили.

Volkswagen и Ford искат да разширят съвместната си работа, предимно в комерсиалните превозни средства, посочва Дийс.

"Това, което обсъждаме, е споделянето на няколко платформи и места за производство там, което има смисъл. А в рамките на диалога засягаме и други опции, но това ще бъде основният фокус, ако постигнем съгласие“, коментира още той.

Според него Ford може да помогне на VW да разработи световен наследник на пикапа Amarok.

VW е отворена да лицензира своята платформа за електромобили MEB на трети страни производители, коментира още той, обяснявайки, че това е начин за увеличаване на икономиите от мащаба, предава Ройтерс.

По думите на Дийс Volkswagen може да започне производството на 50 млн. електрически превозни средства в глобален мащаб със своите брандове, като това ще се случи от 2020 г. Компанията има споразумения за получаването на батерии за тях. Според Дийс лицензирането на MEB към други автомобилни производители ще доведе до по-голяма ефективност.

Говорител на VW все пак посочи, че бройката, спомената от Дийс, е теоретична дългосрочна цел за платформата MEB. Сегашната платформа на Volkswagen Group, наречена MQB, включва около 50 млн. превозни средства, предимно с двигатели с вътрешно горене, с няколко марки.

Volkswagen Group продаде 10,7 млн. превозни средства през 2017 г.

Германската компания инвестира значително в електромобили, тъй като се опитва да възстанови репутацията си след скандала с тестовете за емисиите на дизеловите двигатели в САЩ, който ѝ коства милиарди долари глоби и промени в бизнеса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
lyusien
преди 5 години
Това е само идея и далечна цел а Тесла вече ги произвежда и постоянно увеличава производството Най близката цел е 1 милон ел автомобила на Tesla na година
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още