IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen строи 36 000 зарядни станции за електромобили в Европа

Компанията ще инвестира около 250 млн. евро в разширяването на инфраструктурата

17:08 | 06.06.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германският автомобилен концерн Volkswagen  напредва с плановете си за разширяването на зарядните станции за електрически автомобили. За да подпомогне пробива на е-мобилността, компанията възнамерява да построи общо 36 000 точки за зареждане в цяла Европа до 2025 г., от които 11 000 с марката VW, заяви концернът от Волфсбург. Като цяло групата ще инвестира около 250 млн. евро в начинанието, предава DPA.

В същото време Volkswagen настоява за по-голям политически ангажимент: „Сега се нуждаем от генерален план за електромобилността в Германия, с акцент върху инфраструктурата за зареждане", каза Томас Улбрих, член на борда на директорите, отговорен за електронната мобилност.

Той припомни, че коалиционното споразумение за управление на правителството на Ангела Меркел предвижда изграждането на повече от 100 000 допълнителни обществени пунктове за зареждане само в Германия до 2020 година. От тях досега е готова само малка част. Политиците трябва да гарантират, че ще бъдат създадени рамковите условия за бързото разширяване на инфраструктурата, като например промени в Закона за наемането и строителството или чрез разширяване на мерките за подпомагане на инфраструктурата за зареждане в гаражи и обществени паркинги.

„Инфраструктурата за зареждане все повече се превръща в решаващ фактор за бързия пробив на електрическата мобилност в Германия", подчертава Улбрих.

Volkswagen вече работи с други производители на автомобили при оператора на зареждащи станция Ionity. Малкото съвместно предприятие между Audi, BMW, Daimler, Ford, Porsche и VW ще построи 400 станции за бързо зареждане с до 2400 точки за зареждане по основните магистрали и автомагистрали в Европа до 2020 г. в 23 държави. Адекватната инфраструктура за зареждане е от решаващо значение за използването на повече автомобили с батерии, единодушни са експертите.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 2
zelka007
преди 4 години
импе , четеш ли :)))-----------------съвместно предприятие между Audi, BMW, Daimler, Ford, Porsche и VW ще построи 400 станции за бързо зареждане с до 2400 точки за зареждане по основните магистрали и автомагистрали в Европа до 2020 г. в 23 държави-----------------------ииии твоите любими мошшшшшшенннннициhttps://***.tesla.com/superchargerи превеждам : тесла притежава 1533 станции за бързо зареждане с 13344 точки за зареждане ...едните са с 13344 напред пред другите , са лекинко вдяваш ли що струва над активите си тесла ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още