IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen също ще разработва софтуер за автономни превозни средства

Създадената работна група ще изгради безопасна архитектура на система за самоуправляващи се автомобили

10:16 | 06.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Германската марка премиум автомобили Audi, британската компания за полупроводници Arm и Cariad, софтуерното звено на Volkswagen Group, са сред първоначалните партньори на работната група за "безопасен софтуер", създадена в рамките на The Autonomous, организация, посветена на разработването на технологии за автономни автомобили, съобщава Automotive News Europe. 

Целта на групата е да разработи безопасна архитектура на системата за самоуправляващи се превозни средства и да помогне да се проправи път за масово производство на автономни автомобили.

Подходът на работната група към дизайна на архитектурата включва подсистеми, свързващи се със сензори и задвижващите механизми, за да се осигури безопасна автоматизирана работа на превозното средство.

Разработчикът на сензорен софтуер BASELABS, технологичната компания CoreAVI, японският производител на автомобилни компоненти Denso, германският Институт за експериментално софтуерно инженерство IESE, холандският производител на полупроводници NXP, Шведският кралски технологичен институт и разработчикът на софтуер за автономно шофиране TTTech Auto са сред другите участници в инициативата.

По отношение на сътрудничеството се цели съвместно разработване на препоръки, спецификации и най-добри практики. Резултатите нс работната група ще бъдат публикувани под формата на технически доклади, предлагащи конкретни насоки за автомобилната индустрия за серийното производство на безопасни автономни превозни средства.

„Това междуотраслово сътрудничество бележи отправна точка за промяна на нагласите в бранша и за по-нататъшни партньорства, които ще помогнат за преодоляване на основните препятствия“, споделя Рики Худи, председател на The Autonomous. "Развитието на наистина автоматизирано шофиране ще бъде по-добре овладяно от съвместните сили на производителите на автомобили, доставчиците от първи ред, технологичните и изследователски компании. Следователно е необходима предварително конкурентна среда за разработване на безопасни технологии ", добавя той.

Работната група за безопасен софтуер планира да направи публично изявление на 29 септември по време на събитие, организирано от The Autonomous.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още