IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen уволнява директора на Audi

Сянката на Дизелгей продължава да върлува сред управата на германския автомобилен концерн

20:17 | 02.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Рупърт Щадлер, Снимка: Ройтерс</em></p>

Рупърт Щадлер, Снимка: Ройтерс

Германският автомобилен концерн Volkswagen прекратява договора на Рупърт Щадлер като главен изпълнителен директор на Audi заради „Дизелгейт“ и продажбата на дизелови автомобили с манипулирани системи за емисии на вредни газове, съобщава Ройтерс.

Щадлер напуска поста си като член на управителния съвет и директор на Audi, заявиха от компанията. 

Той беше принуден да се оттегли временно, след като беше задържан в средата на юни по обвинение за намеса при разследването на редица германски компании, обвинени в умишлено поставяне на манипулиращ софтуер в електрониката на автомобила, който занижава изкуствено нивата на вредни газове.

„Рупърт Щадлер напуска, тъй като продължаващото задържане не му позволява да изпълнява своите функции като главен изпълнителен директор на Audi и като член на управителния съвет и е по-добре за него да се съсредоточи върху защитата си“, заявиха във вторник от Volkswagen.

През 2017 г., след скандала „Дизелгейт“, предизвикан от ракзритията, че Volkswagen и други автомобилни производители са манипулирали резултатите от тестовете си за вредни емисии, Европейската комисия (ЕК) въведе нова процедура за тестване. Целта е тя да отчита по-реалистични и пълни резултати.

През лятото от Volkswagen заявиха, че ще бъдат уволнени всички инженери и мениджъри, които са замесени в този скандал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още