IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen възобнови изграждането на ID Buzz, отстранявайки проблема с батерията

Всички засегнати превозни средства са предназначени за тестове и демонстрации, а производството на електромобилите за крайните клиенти още не е започнало

10:12 | 05.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Alex Kraus/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Производството на електрическия ID Buzz е възобновено от понеделник (4 юли), след като в рамките на седмица Volkswagen преустанови временно изграждането на модела поради проблеми с батериите, съобщава Automobilwoche.

Очаква се темпът на производство да се върне към нивата преди прекъсването за около седмица, информира VW Commercial Vehicles. По този начин звеното на германската марка иска да навакса изоставането до началото на първите доставки през октомври.

След техническа проверка бяха открити дефекти в батериите, като в някои от модулите не е осигурена нужната производителност. Това доведе до временно преустановяване на производството до решаване на проблема. 

„Производството на ID Buzz в завода на VWN в Хановер започна отново на 4 юли 2022 г., както беше планирано“, изтъква говорител на компанията в отговор на въпрос на Automobilwoche . "Проблемът е идентифициран и решен. Новодоставените батерии ще отговарят напълно на високите стандарти за качество на VWN“, добавя говорителят.

ID Buzz споделя платформата MEB с другите представители на семейството ID - ID.3 и ID.4, но разполага с различна батерия, която VW използва за първи път. За разлика от другите ID модели, които се изграждат във фабриките в Цвикау и Емден, клетките за батериите на ID Buzz не са доставяни от LG Полша, а от друг източник. ОТ VWN обаче отказват да споделят името на другия доставчик.

VWN изключи всякакво негативно влияние върху планирания старт на продажбите на ID Buzz. Нищо няма да се промени относно планираното начало на доставките през октомври, изтъква компанията. Според информацията на Automobilwoche прекъсванията през последната седмица са изтрили 200 електромобила ID Buzz от производството. Според служители в завода в Хановер това може да се навакса без проблеми преди началото на официалните доставки.

VWN изграждаше по 45 броя ID Buzz на ден преди прекъсването. До края на годината темпът трябва да се ускори до 180 броя. Приблизително 500 електромобила от модела са изградени от старта на търговското производство през май.

Батерията ще бъде сменена при необходимост

Произведените досега електромобили са предназначени за тествания и демонстрации пред дилъри. Тези превозни средства подлежат на проверка и ако покажат същия дефект, батериите им ще бъдат сменени, изтъкват от VWN.

За всички превозни средства, които ще бъдат доставяни директно на клиенти, компанията гарантира, че батерията разполага с необходимата производителност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още