IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen възстановява производството на легендарен модел

I.D. Buzz използва нова технология, с I. D. hatchback концепция и има автопилот

15:16 | 09.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>снимка: Ройтерс</em></p>

снимка: Ройтерс

Германската автомобилна компания Volkswagen представи нов дизайн на своя класически микробус. За разлика от своя предшественик, той ще се задвижва с електричество, предава Bloomberg.

Това е част от стратегията на германския концерн да продава автомобили, които използват нова технология за захранване от 2020 г. и да доставят 1 млн. превозни средства без вредни емисии годишно след 2025 г. До тогава Volkswagen планира да доставя до 3 млн. електромобила годишно.

„Ние искаме да възродим американската любов към Volkswagen”, заяви мениджърът на поделението за лекотоварни автомобили на Volkswagеn Херберт Дис в Детройт, малко преди откриването на Северноамериканския международен автосалон, където ще бъде представен I.D. Buzz. 

Оправянето на репутацията на компанията в САЩ е една от най-сложните задачи пред бившия изпълнителен директор на BMW AG. Следването на неуспешна продуктова стратегия, която погрешно изтълкува предпочитанието на американците за големи и достъпни коли, доведе до това, че когато избухна скандалът Дизелгейт през септември 2015 г., компанията вече се бореше да се превърне в нещо повече от нишов играч.

Volkswagen спря почти изцяло производството на оригиналния микробус още преди десетилетия. Изключение бе лимитирана серия, предназначена за Бразилия, която бе преустановена през 2013 г. От компанията обаче обмисляха идеи за възстановяване на производството на модела. През 2001 г. бе направен подобен опит. 10 години по-късно компанията пусна Bulli, който по същество бе електромобил. I.D. Buzz използва нова технология, с I. D. hatchback концепция.

I.D. Buzz може да измине до 430 км. без презареждане, разполага с осем места и има функция за автопилот, обясняват от Volkswagen.

На автосалона в Детройт ще бъде представена и нова версия на модела Tiguan специално за американските клиенти. Това ще е джип с удължено междуосие. По-просторният Tiguan следва новия модел на компанията Atlas, чиято цена е 30 хил. долара.

Всяка година Volkswagen ще представя по два нови модела в САЩ. 2018 г. „ще е годината на седаните, а през 2019 г. ще представим два нови модела джипове“, заяви Дис. Той добави и че от фирмата смятат да добавят варианти на Atlas, за да привлекат повече клиенти. Той твърди, че Volkswagen не планира да продава дизелови автомобили в САЩ отново.

През миналата година доставките на автомобили на компанията в световен мащаб се повишиха с 2,8% въпреки Дизелгейт. Това стана заради засиленото търсене на автомобили в Китай, която е най-големият пазар за компанията. Увеличаването на присъствието на компанията в САЩ би било важна стъпка за това да не се разчита прекалено много на китайския пазар, заяви Дис.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:24 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още