IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volocopter планира да пусне летящи таксита в Сингапур през 2024 г

За да подкрепи разширяването си в Азия, стартъпът планира да увеличи персонала си в Сингапур до 500 души до 2030 г. от около 10 в момента

21:02 | 15.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Германският стартъп Volocopter планира да пусне в експлоатация електрически летящи таксита в Сингапур в рамките на две години и води преговори за предлагане на полети до близки дестинации в Индонезия и Малайзия, съобщава Automotive News Europe. 

Компанията цели да оперира с флот от 10 до 20 летящи таксита около популярните туристически дестинации „Марина Бей“ и „Сентоза“, заяви търговският директор на Volocopter Кристиан Бауер.

Като част от своя план за разширение в Азия Volocopter планира да създаде операции по поддръжка в Сингапур и проучва възможността за производство на електрически самолети за вертикално излитане и кацане в Азия, включително в града-държава.

Volocopter все още очаква разрешение от Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз (ЕС), за да му може да реализира търговски своите летящи таксита в Европа, както и в Сингапур.

Въпреки това стартъпът вече започна да продава билети за 15-минутни туристически полети.

„Volocopter е един от първите партньори на eVTOL в Сингапур“, изтъква Бауер. „Относно производството, все още обмисляме това: добавя той.

За да подкрепи разширяването си в Азия, Volocopter планира да увеличи персонала си в Сингапур до 500 души до 2030 г. от около 10 в момента.

Volocopter планира да започне да предоставя услуги за доставка на пратки с помощта на своите дронове в китайския град Чънду в началото на следващата година с помощта на Geely Automobile Holdings. Предприятието ще осигури и въздушни таксита след одобрение от местните власти.

Компанията също така работи с правителствени органи и компании в Южна Корея и Япония за предоставяне на летящи таксиметрови услуги, добавя Бауер.

Volocopter набра 322 милиона евро от инвеститори, включително от Daimler и Geely, както и от логистичната фирма DB Schenker.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още