IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volvo Group инвестира 3 млн. лева в сервизен център край Пловдив

Компанията планира да започне строителство на сервиз и край Велико Търново до края на тази година

13:09 | 26.06.18 г.
<p>
	Първата копка на новата сервизна база на Volvo Group в България. <em>Снимка: Volvo Group България</em></p>

Първата копка на новата сервизна база на Volvo Group в България. Снимка: Volvo Group България

Volvo Group България ще инвестира 3 млн. лева за изграждане на сервизен център край Пловдив, съобщават от компанията. През есента ще започне строителството на подобен център и във Велико Търново.

"Пловдив е стратегически регион за нас, защото тук се намират едни от най-динамично развиващите се компании в транспортния бранш", обясни Карин Йохансон, управляващ директор на компанията по време на първата копка на новия център.

Базата ще бъде изградена на терен от 23 декара в непосредствена близост до АМ "Тракия" до село Бенковски. В центъра ще се извършва обслужване, сервизиране и продажба на пълната гама товарни автомобили от марките Volvo и Renault.

Капацитетът на обслужване на базата ще бъде 4 560 камиона годишно, като ще бъдат осигурени 15 работни места и мобилна група.

От 2015 година Volvo Group започна развитие на сервизната си мрежа в България с първа база във Варна. С двата планирани нови сервиза общо инвестициите в тази област вече достигат 12 млн. лева. Компанията има центрове за обслужване на товарни автомобили в София и Бургас.

Сервизът в София има капацитет за обслужване на над 10 хил. товарни автомобили средно на година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още