Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Volvo купува дял в компания за бързи зарядни станции

Това е част от стратегията на шведския концерн да генерира половината от своите приходи от печалба от електромобили до 2025 г.

Volvo купува дял в компания за бързи зарядни станции

Снимка: Ройтерс

Шведският автомобилен концерн Volvo ще инвестира в стартъпа FreeWire, чиито бързи зарядни системи за електромобили бяха инсталирани на бензиностанциите на компанията BP в Европа, съобщава Ройтерс.

Бързото зареждане e основен фактор за трансформацията на транспортния сектор към електричеството. 

Още по темата

BMW, Daimler, Ford и Volkswagen, например, обещаха да открият съвместно 400 ултрабързи зарядни станции в Европа до 2020 г., като целта им е да догонят основния конкурент – американският пионер при електромобилите Tesla.

Вече стана ясно, че Volvo подготвя своя първи изцяло електрически модел XC40, за който ще трябва подходяща инфраструктура, като идеята на притежаваната от Geely Holding компания е да генерира половината от годишните приходи от продажби от електрически превозни средства до 2025 г.

Чрез своя фонд Volvo Cars Tech Fund (VCTF) шведският концерн ще закупи голям дял от FreeWire, като представители на компанията заявиха, че се очаква в скоро време недостиг на зарядни станции заради бързите растежи на продажбите на електромобили.

„Електрификацията на транспортния сектор ще постави под натиск съществуващата инфраструктура, чието разширяване трябва да продължи и да се помогне на потребителите да преодолеят безпокойството“, заяви изпълнителният директор на VCTF Заки Фасихудин, добавяйки: „Мисля, че FreeWire ще има решение на този проблем“.

Той коментира инвестицията на Volvo, която ще позволи на компанията да играе важна роля при проектирането на продуктите на стартъпа и да работи съвместно с BP, която инвестира 5 млн. долара във FreeWire през годината.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Renault и Jianling правят съвместно дружество за електромобили в Китай