IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volvo показа новото V60

Комбито идва в две хибридни версии

09:37 | 22.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:Volvo</em></p>

Снимка:Volvo

Volvo официално представи новото поколение на комбито V60. Презентацията се състоя на специално мероприятие в Стокхолм. Автомобилът е получил две хибридни версии и разширен набор от системи за безопасност.

Новото V60 е построено на модулната платформа SPA (Scalable Product Architecture), която се използва за кросоувъра XC60 и за моделите от серия 90. Дължината на модела е 4761 мм, а разстоянието между двете оси достига 2872 мм. Това е със 117 и 98 мм съответно повече от габаритите на XC60.

Обемът на багажника на автомобила е 529 литра, но при свалени задни седалки то се увеличава до 841 литра (ако се мери по линията на задния прозорец) и до 1364 литра (до тавана).

Гамата силови агрегати при модела се състои от бензинови Т5 и Т6 мотори, развиващи съответно 225 и 275 к.с. Дизелите D3 и D4 развиват съответно 135 и 165 к.с. Всички двигатели са с обем 2,0 литра. В съответствие със стратегията за електрификация на моделите си Volvo предлага и две хибридни версии на комбито – T6 с 340 к.с. и Т8 с 390 к.с.

В оборудването на автомобила влиза система за предотвратяване на сблъсък City Safety с функция за автоматично спиране. От компанията са категорични, че това е единствената система на пазара, която разпознава пешеходци, велосипедисти и големи животни.

Новото V60 има и система за полуавтономно управление Pilot Assist, отговаряваща за маневрирането при скорост до 130 км/ч, която е обновена за по-добро преминаване през завоите. Сред допълнителните асистенти на комбито попадат още система, предотвратяваща напускането на пътя или навлизане в насрещното, а същата така и функция, предупреждаваща за идващи насреща превозни средства.

Шведите предлага на купувачите на новото комби сервиз Care by Volvo. Освен стандартния лизинг тя включва ежемесечни вноски за застраховка и обслужване, в която са включени измиване, зареждане и дори почистване на салона. Достъпна е и специална услуга за доставка на продукти директно в колата.

Още новини от автомобилния сектор четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още