IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW иска да завладее Азия с помощта на Tata Motors

Как точно ще изглежда индийско-германското сътрудничество все още не е ясно

16:41 | 10.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Най-големият европейски автомобилен концерн Volkswagen отново предусеща нови възможности за бизнеса си в Азия. Заедно с индийския концерн Tata Motors германската компания възнамерява да предприеме нов опит да завладее милиардния пазар на Индия, привлечен от нарастващата средна класа.

Целта е да се обедини опита на двата автомобилни производителя в развитието на общи компоненти за превозните средства до възможни общи концепции за превозни средства, казва се в изявлението им. Компаниите се стремят към дългосрочно партньорство на Индийския субконтинент.

Skoda поема управлението на проекта от страна на групата VW, а финансови детайли не са оповестени.

Как точно ще изглежда индийско-германското сътрудничество все още не е ясно. През следващите месеци трябва да бъдат изпипани и разработени в детайли договорната рамка и насоките на сътрудничеството, поясняват от компаниите.

VW и Tata Motors възнамеряват първоначално да работят в Индия. Въпреки това дългосрочните съвместни проекти ще се предлагат по-късно и в други страни в региона.

„С предложеното стратегическо партньорство с Tata Motors искаме да можем да предложим адекватни за клиентите си решения за мобилност на новите и бързоразвиващи се автомобилни пазари", казва изпълнителният директор на Volkswagen Матиас Мюлер.

Чрез контактите си с индийския авто гигант Tata Volkswagen прави нов опит да стъпи на развиващия се пазар с повече от един милиард жители. Експерти смятат, че индийският автомобилен пазар крие голям потенциал за растеж.

За да влезе в Индия, още преди години германският концерн сключи алианс с японския производител Suzuki, който е силно застъпен в страната чрез своето поделение Maruti. Въпреки това обаче партньорството се разпадна през август 2015 г., тъй като Suzuki се оплака от „доминацията“ на Volkswagen.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още