IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW обсъжда на извънредно заседание ръководството на своята едноименна марка

Херберт Дийс може да се откаже от ръководната си позиция в едноименното звено, но да запази ролята си на главен изпълнителен директор на групата, посочват източници

17:21 | 08.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Надзорният съвет на Volkswagen AG, най-големият автомобилен концерн в света по пазарен дял, ще обсъди днес ръководството на основната марка VW на компанията на извънредно заседание, съобщават пред Ройтерс източници, запознати с темата. 

Дискусията за лидерството на основния едноименен бранд ще се случи в момент, когато германският производител се опитва да наложи болезнени съкращения на разходите на въпросната марка, докато преговаря със силните работнически синдикати.

Главният изпълнителен директор на VW Херберт Дийс, който се е заел с радикални реформи в рамките на концерна, може да се откаже от ръководната си позиция в едноименното звено, но да запази ролята си на главен изпълнителен директор на групата, посочват източниците.

За момента Volkswagen отказва коментар.

Преди броени дни от компанията заявиха, че обмислят допълнителни съкращения на разходите, за да се справи с икономическия ефект от коронавирусната пандемия.

Въпросът е бил обсъден наскоро на вътрешно за компанията събитие, посочва източник, запитан по темата във връзка с публикация на списание Automobilwoche.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още