IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW получи одобрение за ремонта на 2.0 TDI

Поправката няма да се отрази на представянето на двигателя

13:00 | 09.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
VW получи одобрение за ремонта на 2.0 TDI

Федералната служба за моторни превозни средства на Германия е дала зелена светлина на концерна VW за поправка на дизеловите двигатели EA189, при които бе открито устройство за манипулиране на данните за вредни емисии.

Одобрението засяга около 1,1 млн. автомобила с 2,0-литровия TDI двигател EA189. Това са моделите Volkswagen Tiguan и Caddy, както и Audi A4, A5, A6 и Q5. Собствениците на такива коли ще получат уведомление от компанията с насоки кога и в кой сервиз ще бъде извършена поправката на двигателя, се казва в прессъобщение на компанията.

Ремонтът представлява актуализация на софтуера на двигателя, като от федералната служба са категорични, че това няма да се отрази нито на разхода на гориво, нито на шума или динамиката на мотора.

До момента службата е дала одобрението си за предложените от концерна VW ремонти на общо 2,5 млн. автомобила. Миналата седмица такова одобрение получиха 800 000 екземпляра от моделите Passat, CC и Eos, оборудвани с мотора EA189.

Дадената зелена светлина за ремонтите ще позволи на концерна да ускори сервизната акция. Тя започна още в началото на годината, но до момента поправените автомобили са едва 50 000. Общо засегнатите в Европа коли са около 8,5 млн.

"Нужно е одобрение за всеки отделен модел", се казва в съобщението на Федералната служба за моторни превозни средства на Германия. Казано иначе, оборудвани с един и същ двигател Caddy и Passat се нуждаят от две различни разрешителни, което причинява забавянето.

Още по темата - в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още