IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW преговаря с Huawei за закупуването на звеното ѝ за автономни технологии

Германската група се стреми да си осигури достъп до технологии, които все още не притежава

22:25 | 17.02.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Германският автопроизводител Volkswagen Group преговаря с китайската технологична компания Huawei за придобиване на нейното звено за автономни технологии, съобщава германското бизнес списание Manager Magazin. 

Според изданието ръководството на най-големия автомобилен концерн в Европа води дискусии с телекомуникационната компания за сделка, която включва придобиването на технологични системи, с които Volkswagen все още не разполага. 

Автомобилните производители и технологичните компании инвестират милиарди долари в автономно шофиране, като се стремят да спечелят лъвския пай в това, което мнозина смятат за бъдещето на мобилността.

Huawei планира да разработи технология за самоуправляващите се автомобили до 2025 г., сподели миналата година Уан Дзюн, мениджър в звеното за интелигентни превозни средства на компанията.

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дийс заяви, че очаква автомобилната индустрия да внедри в мащаб автономните превозни средства в рамките на следващите 25 години. Той изтъкна, че германската група търси нови партньорства в тази област.

През юли миналата година Huawei и Volkswagen сключиха сделка за внедряване на 4G технологии в автомобилите на германския концерн.

Маркирайки Huawei като заплаха за сигурността, САЩ забраниха на компанията да оперира на огромния американски пазар, отрязаха я от глобалните вериги за доставки и притиснаха съюзниците си да забранят или премахнат съоръженията на Huawei от националните си телекомуникационни системи. Huawei отрича обвиненията на Вашингтон и заяви, че САЩ никога не са предоставили подкрепящи доказателства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
wart
преди 2 години
" Със Запада може да се разговаря само с меч ! С Изтока диалог " А. Невски ( казани след като е воювал срещу - немците, шведите и срещу Норвегия .Изтока тогава на Татаро-монголската Империя столицата й в днешна Беларус -Сарай. Актуалното и значение и днес не са загубили сякаш са казани сега като се има предвид Татаро -монголската империя е най-войнствената и е във вечни войни и след себе си оставяли само пепел като днешните англосаксонците -имам предвид Американците ))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още