IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпреки по-ниските приходи BMW изненада с по-висока печалба

Изненадващо концернът успява да повиши и маржа си в автомобилния бизнес до 9,7 на сто

10:24 | 04.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Една от положителните резултати в петък сред германските компании със сигурност ще е от страна на автомобилния производител BMW.  Базираният в Мюнхен концерн отчита по-висока печалба въпреки спадащи приходи и надмина очакванията на пазара, предава DPA . Освен това производителят на премиум автомобили постигна най-високия марж от седем години и потвърди перспективата за малко по-високи продажби, приходи и печалба. 

През първите три месеца на годината приходите възлизат на 22,7 млрд. евро – с 5% под стойността им спрямо година по-рано. Печалбата преди данъци на BMW Group спада с 0,5 на сто до 3,17 млрд. долара.

Причината са по-високите разходи за научна и развойна дейност.

След данъчно облагане концернът отчита ръст на печалбата от 1,2 на сто до 2,30 млрд. долара. С отчитане на дела на трети страни печалбата възлиза на 2,28 млрд. евро (2,26 млрд. евро преди година).

По този начин компанията се представя по-зле от пазарните очаквания по отношение на приходите. Що се отнася до печалбата обаче анализаторите очакваха понижение. Изненадващо BMW успява да повиши и маржа си в автомобилния бизнес. С 9,7 на сто той е с 0,3 процентни пункта над този от миналата година и в горния диапазон на собствения целеви диапазон от 8 до 10 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още