IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Във Ferrari вече работят върху електрическа суперкола

Серджио Маркионе не брои Tesla за конкуренция

15:09 | 18.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ръководството на концерна Fiat Chrysler Automobiles в лицето на неговия генерален директор Серджио Маркионе реагира гневно на журналистически въпрос относно мнението му за динамичните качества на автомобилите Tesla, съобщава Autoevolution. 

Босът на FCA буквално е изпаднал в ярост, след като бе запитан дали не се притеснява от факта, че Tesla Model S P100D ускорява от 0 до 96 км/ч по-бързо от Ferrari LaFerrari. Все пак Маркионе е успял да се овладее и да се измъкне с отговора, че първата истинска електрическа суперкола в света ще бъде направена именно от Ferrari и ще отговаря на всички стандарти на марката, предаде Automedia.

Мениджърът отказа да разкрие как компанията ще направи такъв модел, но от думите му става ясно, че Ferrari вече работи по подобен проект. Най свой ред изданието отбелязва, че италианският производител има солиден опит във Формула 1, където през последните години се развиват хибридни технологии. И някои от тях могат да се използват именно в тази посока.

Според информацията на Autoevolution бъдещата електрическа суперкола на Ferrari ще гони ускорение от 0 до 96 км/ч за по-малко от 2 секунди. Засега с подобен резултат може да се похвали Tesla Roadster, при чиято премиера беше обявено, че нейните показатели ще бъдат около 1,9 секунди.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още