IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възможно разследване на регулатора срива акциите на Tesla

Книжата на производителя поевтиняват с над 4% в началото на борсовата сесия

19:41 | 15.08.18 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Плановете на главния изпълнителен директор на Tesla  Inc. Илон Мъск за изкарване на компанията от борсата имат последици. Според американски медии Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) в момента обмисля съдебни действия.

Според материал на Fox Business комисията е изпратила призовка до компанията заради плановете на Мъск да я направи частна и обявлението му, че финансирането е подсигурено. тесла тесла

Сривът в цената на акциите от сряда, който достигна 4,5%, унищожи постигнатия миналата седмица ръст, подхранен от туита на Мъск и съобщенията, че финансовият фонд на Саудитска Арабия е купил дял от компанията. Fox Business съобщи, че SEC е изпратила призовката, цитирайки източници, които не назовава поименно. Това обаче е сигнал,  че разследването на агенцията е достигнало официалните етапи. Призовките обикновено са сигнал, че комисията е започнала официално разследване по даден въпрос. По данни на телевизията офисът на регулатора в Сан Франциско е поискал представители на компанията да предоставят документи и да дадат показания по изявлението на Мъск. 

Говорителят на SEC Джимит Бърнс и говорителят на компанията са отказали да коментират темата пред Bloomberg. Изказването на главния изпълнителен директор може да е нарушило американското законодателство по отношение на ценните книжа, ако той е подвел инвеститорите. 

В центъра на разследването е това, което Мъск е имал предвид, когато главният изпълнителен директор заяви в Twitter на 7 август, че разполага с финансиране за изкупуването, без да дава конкретни данни. 

Почти една седмица по-късно Мъск заяви, че доверието в начинанието му се основава на разговори с публичния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия, който за първи път е изразил интерес да помогне на компанията да стане частна в началото на 2017 г.

Всичко по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 9 rate down comment 6
majnata
преди 5 години
Първо Килърито в затвора в компанията на обамов , ако става въпрос за справедливост ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 7
Sakamano
преди 5 години
Тръмпавия е писал в Twitter много по-големи глупости, които са имали въздействие върху акциите на не една компания. Него кога ще го разследват?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още