IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За Volkswagen сякаш криза няма - отново рекордни продажби за концерна

Компанията отново ще претендира за водещо място в света, като целта е да измести от челната позиция алианса Renault-Nissan-Mitsubishi

20:28 | 11.01.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германският производител на автомобили Volkswagen Group обяви продажбата на 10,83 млн. леки коли през 2018 г. Резултатът на германската група надвишава продажбите ѝ от 2017 г. с 0,9%.

С този рекорден резултат концернът отново ще претендира за водещо място в света, като целта му е да измести от челната позиция алианса Renault-Nissan-Mitsubishi.

Все още основните конкуренти на VW Group Toyota Motor и Renault-Nissan-Mitsubishi не са обявили резултатите си за миналата година. Френско-японската компания постигна 10,7 млн. продажби през 2017 г., а за първата половина на 2018 г. продажбите на компанията бяха 5,54 млн. 

През декември Toyota прогнозира, че ще завърши 2018 с 10,55 милиона продажби, но това все още не е потвърдено официално.

От VW коментираха негативното отражение на търговския спор между Вашингтон и Пекин върху бизнес климата в Китай, който е основен пазар за автомобилната индустрия от десетилетия. 

Директорът на подразделението за продажби на Volkswagen Кристиан Далхайм заяви, че очаква търсенето на нови коли в Китай да продължи да расте стабилно, въпреки че прогнозира, че първото тримесечие на тази година ще е „предизвикателство” именно заради забавянето на китайския пазар от края на 2018 г.

Вижте повече автомобилни новини на AutoMedia.bg.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 14
studioaa
преди 5 години
Много интересно е къде VW реализира рекордните продажби. В Европа през 2018 имаше рекорден спад на продажбите на нови автомобили, в САЩ също имаше сериозен спад спрямо 2017, в Китай има спад на продажбите на автомобили за пръв път от 20-на години. За Великобритания и Австралия също 2018 е много слаба за продажбите за продажбите на нови коли. Акциите на VW за надолу с 25% спрямо януари 2018 и реално вероятно това е блъф на мениджмънта с цел помпане цените на акциите в стил Мъск.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още