IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Закриват съвместното предприятие, стоящо зад машинациите на Карлос Гон

През 2018 г. във фондовете на новата компания са постъпили около 18 млн. долара, от които 8 млн. долара за били преведени по сметката на Гон

14:30 | 09.03.19 г.
<p>
	Карлос Гон. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Карлос Гон. Снимка: Архив Ройтерс

Японските автопроизводители Nissan и Mitsubishi ще прекратят дейността на съвместната компания Nissan - Mitsubishi B. V., която беше регистрирана в Холандия и е в основата на финансовите машинации на вече бившия главен изпълнителен директор на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi - Карлос Гон, съобщава Automedia. 

Компанията е основата през август 2017 г. с цел укрепване на връзките между двата автомобилни производителя и изплащане на премии на техните сътрудници.

Тя има трима директори - Карлос Гон, Хирото Саикава от Nissan и Осаму Масуко от Mitsubishi, като Гон е бил назначен, без да бъдат уведомени останалите.

Разследването показва, че през 2018 г. във фондовете на новата компания са постъпили около 18 млн. долара. Половината от тази сума е била изплатена на Гон, докато Саикава и Масуко не са получили подобни възнаграждения.

Със закриването на съвместната си компания Nissan и Mitsubishi смятат да покажат, че поемат изцяло отговорността за финансовите машинации с изплащаните на Гон суми и са готови да работят за възстановяване на репутацията си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още