Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Заради дефицита на чипове VW спира изграждането на ID серията в Цвикау и Дрезден

Производството на електромобили в двата завода ще бъде преустановено за четири дни тази седмица, като служителите ще работят на съкратено работно време

Заради дефицита на чипове VW спира изграждането на ID серията в Цвикау и Дрезден

Снимка: Bloomberg L.P.

Световният недостиг на полупроводници вече помрачава и производството на електрически превозни средства от марката Volkswagen в заводите край Цвикау и Дрезден. Изграждането на моделите на Audi и Cupra също е засегнато, съобщава Automobilwoche.

В резултат на прекъсванията производството на германската група ще се свие с 5000 превозни средства. 

Още по темата

Въпреки че доскоро производствените линии във Волфсбург, най-големият завод на Volkswagen и най-голямото монтажно автомобилни съоръжение в света, редовно спират заради проблемите с веригите на доставка, изграждането на електрическите коли от семейството ID в Дрезден продължаваше без особено сътресения. Но със задълбочаването на кризата сглобяването на тези електромобили също започва да се сблъсква с прекъсвания.

Новите ограничения при доставките на компоненти принуждават Volkswagen да преустанови за седмица изграждането на електрическите модели от серията ID, като служителите в Цвикау и Дрезден ще работят на намалено работно време.

Според Карстен Кребс, говорител на Volkswagen Саксония, производството на електромобили, използващи MEB платформата, ще бъде преустановено през следващите четири работни дни.

Спирането е планирано, като прекъсването съвпада с празник на германската провинция.

От Volkswagen информират, че изграждането на Bentley и Lamborghini в Цвикау ще продължи без прекъсвания.

При обичайно работно време в завода край Цвикау се изграждат на ден около 1200 електрически превозни средства, в това число Audi Q4 e-tron, Audi Q4 Sportback e-tron и Cupra Born. Във фабриката в Дрезден се сглобвяват дневно по 35 електромобила ID.3.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Бившият шеф на Daimler влиза в управлението на още една SPAC компания