IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заради проблеми с доставката на част BMW спира производството в три страни

Според германското уеб издание Фокус Онлайн италиански доставчик не е осигурил навреме липсващата част

12:09 | 29.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германският автомобилен производител BMW е принуден да спре производството си в три страни заради проблеми с доставките на автомобилна част, съобщи ДПА.

Говорител на компанията каза снощи, че за днес се подготвя спиране на производството на два модела в завод в Лайпциг.
Той допълни, че производството в южноафриканския завод на компанията в Рослин и в китайския град Шънян също трябва да бъде спряно днес пак по тази причина.

Според германското уеб издание Фокус Онлайн италиански доставчик не е осигурил навреме липсващата част. Говорителят уточни, че BMW има специален екип, който да възстанови нормалната дейност, като се очаква засегнатите производства да заработят отново утре.

Освен проблемите с производството BMW неотдавна трябваше да се справя и с изтегляне на над 45 000 автомобила, продадени в САЩ поради риск вратите да се отворят неочаквано в движение.

Въпреки всичко BMW успя да увеличи чистата си печалба през първото тримесечие на 2017 г. с 31% благодарение на увеличение на продажбите в Европа, САЩ и Азия.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още