IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зарядна станция за електромобили изскача от тротоара

Пилотният проект за 600 000 паунда стартира по улиците на английския град Оксфорд

15:54 | 29.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

В английския град Оксфорд ще се появат зарядни станции за електрически автомобили, които се "крият" в тротоара, пише Automedia.bg.

Устройствата, наречени UEone, са разработени от британския стартъп Urban Electric, която ще ги инсталира в пилотен проект на стойност 600 хил. паунда.

Идеята е в това, че UEone може да се "скрие" в тротоара и да изскочи от него, когато бъде активирано със специално приложение за iOS/Android. Сайтът New Atlas посочва, че с помощта на такива устройства собствениците на електромобили ще могат да презареждат колите си дори на места, където няма специални зарядни станции: на паркинги, в близост до офиси и на различни обществени места.
 
Разработчиците отбелязват, че независимо от факта, че при задействане зарядното с капацитет 5,8 киловата се издига на 875 мм над нивото на тротоара, за инсталирането му са необходими 405 мм дълбочина. Тайната е в специален трикомпонентен телескопичен корпус. След като кабелът за зареждане се изключи, той се сгъва и "скрива" UEone в тротоара до следващата употреба.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още